Spørsmål og svar om tuning

Kan jeg montere DTK selv?

Dette er en av de største fordelene med DTK. I motsetning til vanlig chiptuning er montering av DTK så enkelt at alle klarer dette helt på egen hånd. Detaljer

DTK hjelper deg å utnytte effektpotensial på en bedre måte

DTK er en digital enhet som kobles mellom motorens elektroniske motorstyring og innsprøytingssystemet. DTK går inn og tilpasser funksjonen til motorens originale innsprøytningssystem og øker effekten og senker samtidig forbruket i de fleste tilfeller, spesielt på langkjøring. Med DTK Diesel Tuning installert får motoren en bedre virkningsgrad.

Er den økte motoreffekten merkbar?

Økningen i styrke merkes svært godt. Gjennom en betydelig økning i dreiemomentet merker man spesielt i mellomregisteret en markant forbedring. Ved forbikjøringer i vanlige hastigheter uten girskift og i oppoverbakker vil økt dreiemoment gi en tydelig forbedring av kraftreservene. Motoren oppleves ofte som mer turtallsvillig og mer lik en bensindrevet motor. Akselerasjonen blir betydelig forbedret og man får også "lengre" gir, noe som på bykjøring resulterer i mindre giring og man kan typisk benytte tredjegiret i langt større grad som gjennom rundkjøringer o.l. uten å måtte ned i gir for å hente kraft. En dieselmotor jobber mest mellom rundt 1200 o/min og i overkant av 3000 o/min. Det er også der man trenger kraften. Det vet alle som har en moderne turbodieselbil. Våre moduler gir betydelig økning i det området, men liten økning i området rundt 4000 o/min hvor toppeffekten på en motor gjerne måles - og som man betaler avgift utifra. Man risikerer altså ikke enorme bøter ved bruk av DTK. Dette er mulig fordi DTK er digitale moduler med program for den enkelte motor og motors originale effektkurve. 

Kan bilen settes tilbake i original stand?

Ja, ved å enkelt fjerne hele enheten inklusive kabling er bilen akkurat som original og ingen sport etter tuning. Dette er sammen med den enkle installasjon/avinstallasjon en av de store fordelene med denne formen for tuning.

Kan man se at DTK er installert fra utsiden av bilen?

Nei, endringene er ikke synlige i og med at det eneste som er gjort er at DTK-boksen er montert under panseret.

Vil motorelektronikken fungere som vanlig?

Ja, i og med at monteringen av DTK ikke gjør noen permanente inngrep i bilens originale elektroniske systemer kan alle servicefunksjoner avleses som vanlig på service. Det er heller ikke noen konflikt mellom DTK og andre elektroniske styringssystemer.


Finner du ikke svar på ditt spørsmål her så ta kontakt med kundeservice.