Chiptuning


Styr chiptuning med app fra mobilen

For å prøve vår gratis app:
Iphone: søk på "DTK Box Manager BT" på app store
Android: søk på "DTK Box Manager" på Google Play

 • I tillegg til ordinære manuelle bokser har vi enheter som kan styres fra mobiltelefon (Iphone, Ipad og telefoner med Android-system). I tillegg til å kunne endre program manuelt med en bryter på boksen kan man nå styre alt fra mobiltelefonen. Man kan slå av og på og endre program. Samtidig får man opp en grafisk fremstilling som viser økt effekt. Moduler som har tilkobling på luftmateren til turbo i tillegg til på dieselpumpen har en grafisk fremstilling av begge deler.

 • En del nyere biler har et mer krevende system og trenger derfor justering av turbo i tillegg til innsprøytningen. Derfor leveres mange av de nye boksene med tilkobling til to steder; innsprøytning og luftmater til turbo. Begge kontaktene er selvsagt originale og bare til å klikke på plass som før.

 • Økt effekt. Med denne modulen gjør at man kan hente ut økt effekt i forhold til forrige versjon.

 • Svært kraftig prosessor. Denne har en 32-bits prosessor (8 i den forrige versjonen), noe som gjør at langt flere korrigeringer i innsprøytningen gjøres pr sekund. Man får aldri lugging ved gasspådrag.

 • Solid og vanntett. I tillegg til at boksen er helt tett er det også brukt automotive-kontakter som takler både fukt og høy temperatur. Levetiden vil mange år selv under krevende forhold.

 • Ny farge. Denne er mørk og diskret og er langt mindre synlig i motorrommet enn forrige versjon.
 • Fungerer på en rekke biler som tuningmoduler før ikke kunne brukes på. En del nyere biler må ha en mer avansert modul som i tillegg til å styre signalet inn til dieselpumpen også regulerer turbotrykket.

 • Enklere å bytte mellom biler. Den nye modulen vil ha funksjonalitet for alle typer motorstyringer innebygd og det vil være vesentlig enklere og flere modeller man kan benytte samme modul på. Man kan i de aller fleste tilfeller bytte bilmerke og få oss til å programmere om eventuelt.

 • En rekke små og store forbedringer som oppstartsbeskyttelse, beskyttet mot overspenning m.fl.

 • Oppsummert er dette et stort sprang i teknikk og dette er trolig verdens beste tuningmodul pr i dag.
 •  

  chiptuning chip tuning


  Finner du ikke bilen din? klikk her

  tuning styling Leveringstid 1 - 2 dager. Gratis frakt.
  Tuningmodul, powerboks eller tuningboks.
  Dette er en frittstående enhet som man selv kobler enkelt til en kontakt i motoren. Denne overstyrer så signalene som går fra ECU til dieselpumpen. Det er svært enkel å installere selv og har en god effekt. Det har de siste årene være en rivende utvikling på dette området og der det før var dårlige analoge produkter finnes det i dag meget gode digitale chiptuning løsninger som gjør praktisk talt samme jobben som ved fysisk chiptuning. Og samtidig beholder man full kontroll med motoren og kan ta bort tuningmodulen på noen minutter hvis man ønsker det. Idet tuningmodulen er fjernet fra bilen fremstår den som original.

  Effekten ved bruk av tuningmodul varierer fra modell til modell likt med all annen chiptuning. Vi selger kun tuningmoduler til motorer vi kan levere med originale kontakter som monteres rett på eksisterende kontakter. Det finnes moduler til flere modeller, men uten kontakter. Disse må loddes på og vi selger ikke disse og anbefaler heller ikke å utføre dette selv. Finn chiptuning for din bil

  Endring av ECU eller «hjernen» i motoren
  Mer denne teknikken går man aktivt inn og endrer «fysisk» i bilens programvare eller styringsenhet, ECU. Man kan da endre på en rekke parameter og kalles gjerne for chipping, chiptuning eller chip. Med denne metoden kan man ikke fjerne chiptuning enkelt selv, men må inn på verksted for å resette eller omprogrammere styringsenheten.

  En underkategori her er en metode der man har en liten enhet som man kobler til diagnosestikket, OBD, i bilen og leser ut originalprogrammet selv og erstatter dette med et nytt program. Da har man bedre kontroll med dette selv og kan i tilfeller hvor det er ønsket gå tilbake fra chiptuning til det originale programmet. Det er det samme som å få gjort chiptuning på et verksted hos en leverandør, men man har altså tilgang til originalprogrammet selv. Det finnes under mange forskjellige navn som PPC, OBD chipping, BSR, SPD, Isoftloader og andre.


  Multiprogram chiptuning

  Kjøper du en tuningmodul fra DTK får du en rekke valgmuligheter mht. profil og program. En DTK-modul er en liten datamaskin hvor vi har lagret 9 forskjellige programmer som kan enkelt velges med en bryter på innsiden av modulen.

  0 Original. Når dette programmet er valg går signalet uforandret og motoren er original. Man trenger med andre ord ikke fjerne modulen for at bilen skal fremstå som original.
  1 Økonomiprogram. Program som er spesielt fremstilt for å få nedgang i forbruk på langkjøring. Gir kun en svak økning i toppeffekt.
  2 Effektprogram. Første effektprogrammet. Gir i snitt rundt 12 % økning av toppeffekt og jevn økning i hele registeret.
  3 Effektprogram. Gir i snitt rundt 16 % økning av toppeffekt og jevn økning i hele registeret.
  4 Effektprogram. Gir i snitt rundt 20 % økning av toppeffekt og jevn økning i hele registeret. Dette er standardprogrammet for effektøkning. Man skal ikke øke effekten mer enn forsvarlig og programmene 5 og 6, som øker effekten ytterligere, bør kun benyttes ved tilfeller der det er behov for finjustering for å få økt effekt. Det er store forskjeller fra motor til motor og noen trenger program 5 eller 6 for å gi økning. Kan utløse krav om økt avgift.
  5 Effektprogram. Gir en økning i forhold til forrige steg og jevn økning i hele registeret.
  6 Effektprogram. Gir en økning i forhold til forrige steg og jevn økning i hele registeret.
  7 Effektprogram. Gir en økning i forhold til forrige steg og jevn økning i hele registeret.
  8 Effektprogram. Gir en økning i forhold til forrige steg og jevn økning i hele registeret.
  9 Dette programmet brukes internt av oss for å programmere modulene og har ingen betydning for kunder.

  Best på effekt

  Vi selger kun digitale chiptuning moduler som er tilpasset hver enkelt motor. Da styrer man hvor i registeret man øker kraften og det er langt mer skånsomt og sikkert enn en analog modul. Man får da også muligheten til å øke kraften mer de stedene i registeret motoren takler det. Slik får man både mer effekt og en langt sikrere chiptuning. Er prisen mistenkelig lav for chiptuning er kvaliteten helt sikkert deretter. Mange påstår de har best effekt på sine tuningmoduler, men sannheten er at det er marginale forskjeller i makseffekt mellom de forskjellige alternativene.

  Dårligst effekt og kvalitet har de analoge chiptuningmodulene som ukritisk gir et større trykk på dieselpumpen i hele registeret på motoren. Dette er ikke bra og bruker å fungere dårlig på de fleste modeller. Det er stor forskjell mellom de forskjellige bilmerkene på hvor enkel eller vanskelige er innen tuning. Noen kan fungere rimelig godt med en analog enhet, mens de fleste fungerer dårlig. Den store forskjellen fra leverandør til leverandør på tuning eller chiptuning ligger i produktets kvalitet som inkluderer flere forhold, hvor stor effekt man kan få, hvor skånsom den er for motoren, fungerer med automatgir og dieselpartikkelfilter og selvsagt kundeservice og sikkerhet rundt selskapet du handler med.

  Enklest installasjon av chiptuning

  En årsak til Biltuning.no sin suksess er at vi har rendyrket konseptet med enkel installasjon. Vi har en bevisst politikk om kun å selge produkter som er enkle å installere, såkalt plug&drive. Det finnes tuningprodukter til praktisk talt alle biler, men en del av disse krever installering i form av lodding og "strømtyver". Vi selger ikke disse. Kjøper du hos oss så har du garanti om at du får et produkt med kun kontakter som skal klikkes på plass i motoren din - noe absolutt alle kan gjøre uten noe som helst kunnskap om bil og motor.

  Så enkel er monteringen: du drar ut kontakten som går fra styringsenheten til dieselpumpen og klikker inn tuningboksen. Her finner du noen få eksempler på montering. Når du kjøper følger det med bilde av motoren din og stedet produktet skal plugges inn.
   

  Se alle våre videoer
  DTK remote - et klikk og man er original...

  Våre tuningmoduler kan leveres med fjernkontroll. Det vil si at man kan slå tuningmodulen av fra innsiden av bilen med et tastetrykk hvis man ønsker det. Fra DTK, eneste norske tuningmerke. Fjernkontrollen er så liten at man lett henger den på nøkkelknippet (15x35x55mm). Det er en rekke situasjoner hvor man kan tenke seg at bilen fremstår som original, noe som tidligere krevde at man måtte demontere enheten eller åpne panseret for å slå den av - nå kan man altså gjøre det med et tastetrykk.

  Man velger under bestillingen om man vil ha med eller uten fjernkontroll.

  - Et klikk og den ekstra effekten er fjernet
  - Motoren stopper ikke når man slår av modulen i fart. Kun tuningen slås av og motoren er original.
  - Fordel ved flere brukere av bilen - kun eieren kan aktivere den øke effekten
  - Kan slås av når en ekstra effekt ikke er nødvendig - f.eks. på vinterføre
  - Modulen starter i samme modus som da motoren ble stoppet - man trenger altså ikke slå den på for hver start


  Justering av chiptuning

  Alle våre chiptuningløsninger blir levert med justeringsmuligheter. Modulene er tilpasset hver enkelt bil, men det varierer faktisk fra bil til bil hvilken effekt man faktisk får. Dette kan variere på grunn av bilen kjørelengde, bruk og andre faktorer. Derfor er det en justeringsmulighet som er ment brukt i de tilfeller hvor man ikke får ønsket effekt slik den er stilt fra oss. Denne muligheten skal ikke misbrukes og man skal ikke justere på mer effekt enn at det er godt merkbart. Det følger med detaljerte manualer for alle produkter både med bilde av hvordan man skal justere og hvordan man skal justere chiptuning modulen.

  Bytteordning

  De fleste av våre chiptuningmoduler leveres med utskiftbar kontakt og kan derfor omprogrammeres til å benytte i ny bil hvis man skifter. Det finnes en rekke forskjellige systemer; Siemens, Bosch, Denso m.fl. I tillegg finnes det forskjellige kontakter for de forskjellige innsprøytningssystemene; common rail, PD, VP44 og VP37. Vi leverer til alle disse og de fleste kan omprogrammeres eller ombygges. Ta kontakt om du har en relativt ny modul og vil skifte denne til å passe i en ny bil.

  Justering av turbotrykk

  Etter hvert som motorene har blitt mer avanserte har også chiptuning og tuningmoduler blitt det. Litt eldre biler bruker tuningmoduler med tilkobling kun på dieselpumpen. En del nyere biler krever tilkobling også på turbo i tillegg. Det er uansett like enkelt å installere da også modulene som krever turbotilkobling blir levert med originale kontakter som bare klikkes på plass.

  Det finnes en del modeller som ganske enkelt ikke fungerer uten turbotilkobling og dette må man eventuelt sørge for å sjekke at leverandøren har tilgjengelig på nyere biler. Dette gjelder ikke alle merker. Vi har oversikt over hvilke som krever turbotilkobling og du får det mest passende produktet for din motor. Vi utvikler stadig nye produkter for å henge med i den teknologiske utviklingen på motorer.

  Dieselpartikkelfilter og chiptuning

  Alle nyere biler er levert med dieselpartikkelfilter. Disse er sensitive for bruk av chiptuning og er en klar årsak til at man bør velge chiptuning av høy kvalitet. En analog boks av lav kvalitet vil øke utslippsmengden slik at filetert kan gå tett raskere enn det normalt skal gjøre. Med våre digitale chiptuning moduler som er tilpasset hver enkelt bil blir ikke dette noe problem. Chiptuning av lav kvalitet øker ofte utslippet i så stor grad at man kan se svart røyk fra eksosen. Da går filteret raskere tett.

  Slik foregår en handel hos oss

  Bestillingen og betaling

  tuning styling Du kan velge å bestille pr epost eller direkte i nettbutikken. Etter å ha bestilt hos oss mottar du en ordrebekreftelse på epost.

  Velger du kortbetaling så trekkes ikke pengene fra din konto før vi sender produktet. Inntil vi vet at vi kan levere og sender produktet er beløpet kun gjort disponibelt for oss. Vi har ikke lov å trekke før vi har sendt produktet. Vi er ansvarlige for kortbetalinger og du risikerer ingenting. For å få tillatelse til å benytte kortbetaling må vi gjennom en streng kontroll av VISA/Mastercard/andre og innløserselskap og må bevise soliditet og seriøsitet. Vi samarbeider med Nets om sikkerhetsløsning og kortbetaling.

  Utsending og sporing

  tuning styling Vi bruker Posten til å sende alle pakker. Alle pakker som sendes fra oss får en egen sporingskode fra Posten. Denne sendes kunden pr epost i samme øyeblikk som vi sender produktet fra oss. Den inneholder en link du kan klikke på og se hvor pakken er i øyeblikket. Dette gir både oss og deg som kunde en trygghet da begge parter kan se om pakken er kommet frem eller ikke og Posten opptrer som uavhengig tredjepart. Det går med andre ord ikke an å bli lurt eller lure noen når man benytter dette systemet. med et par klikk vet du akkurat hvor på veien eller hvilket postkontor pakken er på i øyeblikket. Klikk for detaljer


  Chiptuning for bensin og diesel

  chiptuning Biltuning AS eier Vtech i Norge. Vtech er et selskap som produserer dynamometer (www.dynamometer.no) og avansert chiptuning i tillegg til våre DTK tuningmoduler. Vil tilbyr nå en chiptuning-computer hvor brukeren selv har full kontroll over både et endret program for bilen (chippet) og originalprogrammet. I motsening til "gammeldags" chiptuning der man var på verksted og fikk endret programmet og var ikke lengre herre over originalprogrammet så har man her en liten computer som tillater skifting mellom original og chippet program akkurat når man ønsker det. Chiptuning med Vtech Chiptuningcomputer (CTC) er veldig enkelt. Vi optimaliserer en rekke parameter som bl.a. drivstoffmengde, innsprøytningsvinkel, turbotrykk, momentbegrensning, innsprøytningstrykk, fartssperre, dieselpartikkelfilter / EGR. Er det ønske om å endre ett bestemt parameter så er vi behjelpelige med skreddersøm på det meste.

  tuning styling Du må installere et program på din PC for å finne ut om vi kan tilby chiptuning av din modell. Last ned programmet her - installér og sjekk om din bil er i listen i programmet. Installeres på Windows PC.

  tuning stylingMan må finne kontakten hvor Vtech Chiptuningcomputeren skal settes i. Dette er som regel meget enkelt da denne kontakten befinner seg inne i bilen og i de aller fleste tilfeller i underkant av rattet bak en luke. Klikk her for å se bilder av eksempler.

  Merk! Originalprogrammet fra motoren din blir lagret i Vtech Chiptuning-enheten sammen med det optimaliserte programmet. Du kan når som helst lese tilbake det originale programmet til motoren. Det hender også at det endrede programmet blir slettet hvis man har bilen på verksted. En av de store fordelene med Vtech Chiptuning er at da leser du bare inn det optimaliserte programmet igjen. Du kan lese inn og ut henholdsvis originalprogrammet og det optimaliserte et ubegrenset antall ganger.

  1. Du mottar Vtech Chiptuning
  Du installerer chiptuningprogrammet fra oss på din PC og sjekker om di bil ligger i listene - last ned programmet her. Er din bil listet så bestiller du CTC-enheten fra oss.

  2. Overføring av originalprogram til oss
  Du sender oss originalprogrammet fra bilen din i epost. Originalprogrammet overføres enkelt fra Vtech Chiptuning-enheten til din PC via USB-ledningen som følger med fra oss. Vi mottar ditt originalprogram og utfører endringene i programmet og sender programmet tilbake til deg pr epost.

  3. Innlesing av optimalisert programvare til din motor
  Du overfører det optimaliserte programmet fra din PC til Vtech Chiptuning. Koble til Vtech Chiptuning til motoren din og les inn det nye programmet. Motoren er nå optimalisert og du kan nyte den økte effekten og forbedringene.

  Ressurser om chiptuning

  Wikipedia: Chiptuning. Chiptuning blir også kalt chipping, motoroptimalisering, tuningchip, trimming, chip-tuning, chiptrimming, datatrimming, datatuning. Dette er forvirrende, men grovt sett finnes det to typer tuning som går under mange navn. Tuningmodul går gjerne under navnene power boks, powerboks, powerbox, power box og tdi-boks.

  Bilmerker vi leverer chiptuning til

  Alfa Romeo, Audi, BMW, Chevrolet, Chrysler, Citroen, Daewoo, Dethleffs, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Iveco, Jaguar, Jeep, Kia, Lancia, Land Rover, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Mini, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Rover, Saab, Seat, Skoda, Ssang Yong, Suzuki, Smart, Toyota, VW, Volvo.