Chiptuning Haugesund

Chiptuning for biler

Dette er en frittstående enhet som man selv kobler enkelt til en kontakt i motoren. Denne overstyrer så signalene som går fra ECU til drivstoffpumpen. Det er svært enkel å installere selv og har en god effekt. Det har de siste årene være en rivende utvikling på dette området og der det før var dårlige analoge produkter finnes det i dag meget gode digitale chiptuning løsninger som gjør praktisk talt samme jobben som ved fysisk chiptuning. Og samtidig beholder man full kontroll med motoren og kan ta bort tuningmodulen på noen minutter hvis man ønsker det. Idet tuningmodulen er fjernet fra bilen fremstår den som original.

Effekten ved bruk av tuningmodul varierer fra modell til modell likt med all annen chiptuning. Vi selger kun tuningmoduler til motorer vi kan levere med originale kontakter som monteres rett på eksisterende kontakter. Det finnes moduler til flere modeller, men uten kontakter. Disse må loddes på og vi selger ikke disse og anbefaler heller ikke å utføre dette selv. Finn chiptuning for din bil

DTK chiptuning

Ved andre former for chiptuning går man aktivt inn og endrer «fysisk» i bilens programvare eller styringsenhet, ECU. Med denne metoden kan man ikke fjerne chiptuning enkelt selv, men må inn på verksted for å resette eller omprogrammere styringsenheten. Med DTK Chiptuning fjerner man selv tuningen på minutter.

En underkategori her er en metode der man har en liten enhet som man kobler til diagnosestikket, OBD, i bilen og leser ut originalprogrammet selv og erstatter dette med et nytt program. Da har man bedre kontroll med dette selv og kan i tilfeller hvor det er ønsket gå tilbake fra chiptuning til det originale programmet. Det er det samme som å få gjort chiptuning på et verksted hos en leverandør, men man har altså tilgang til originalprogrammet selv. Det finnes under mange forskjellige navn som PPC, OBD chipping, BSR, SPD, Isoftloader og andre.